Nyheter
Anne 2012-09-22
Undrar vad som egentligen ger mest miljöpåverkan. Jag kan inte se att lchf skulle ha större miljöpåverkan än kolhydratskost utan snarare tvärt om. Ägg, kött, fisk, kyckling, mejeriprodukter, och ovanjordgrönsaker. Vad har det för miljöpåverkan jämfört med bröd, pasta, ris, palmolja, soya, frukt i mängder från jordens alla hörn osv? (Dessutom äter ju kolhydratmänniskor också lchf-mat men inte så mycket fett.) De allra flesta lchf-are miljömedvetna och vill inte ha en massa tillsatser och miljögifter i sin mat och väljer därför mat efter det. Dvs ekologiskt, närodlat, obesprutat och utan E-nummer. Vi äter heller inte mer kött än tallriksmodellen-det är en myt. Kor som betar släpper ut mindre växthusgas än om man skulle låta gräset ruttna. När det ruttnar avger det alltså mer metangas än vad korna pruttar ut. Inte många som vet. När man äter lchf så äter man inte lika mycket kalorier. Kalorier är energi, den måste komma från någonstans. Ju mindre kalorier vi förbrukar desto mindre miljöpåverkan.