Frågor & svar
Nyheter

Lotta Andersson 2012-09-23

Miljöaspekten är givetvis viktig oavsett vilken kosthållning man väljer att leva efter. Själv äter jag LCHF med fokus på naturlig mat, grönsaker efter säsong, ekologiskt och närproducerat. Jag fick precis hem en köttlåda med 30 kg naturbeteskött. (Kött som kommer att räcka i månader för oss i vår familj) Naturbeteskött är klimatsmart, vårdar landskapet och innehåller mycket nyttiga Omega3-fetter. Dessutom så känns det bättre att äta kött från ett djur som har haft det bra och som fått gått ute och beta. Ett kilo naturbeteskött ger inte mer klimatpåverkan än 1 kg bönor. Läs gärna mer om naturbeteskött här: http://www.wwf.se/vrt-arbete/jordbrukslandskap/naturbete-och-naturbetesktt/1129758-naturbetesktt-miljn För övrigt så äter man ju inte MER kött med LCHF, man ska äta precis så mkt protein som man behöver utifrån sin egen aktivitetsnivå. Omkring 20 E%. Anledningen till att jag äter LCHF är för att det normaliserar min vikt och mina mättnadssignaler, jag slipper sötsug, blodsockerberg- och dalbana och mina magbesvär som jag lidit av under hela mitt liv har försvunnit. Min akne/rosacea har också blivit betydligt bättre! Jag är övertygad om att alla skulle må bättre av att ta bort socker, spannmål och margarin ur sin kost. (Och gärna även sötningsmedel, tillsatser, glutamat etc)