Frågor & svar
Nyheter

Tijana blev uppringd av rekryterare

Biomedicinaren Tijana Krajisnik fixade till sin profil på Linkedin och blev headhuntad av rekryteringsföretaget Hays för ett uppdrag på Johnson and Johnson. Inspiration och bra Linkedin-tips fick hon bland annat på Naturvetarnas after work: "I huvudet på en rekryterare".

Publicerad: Uppdaterad:

Vad gör du på jobbet?

– Min titel är Regulatory Affairs Support, vilket innebär att jag ska granska tekniska guider och instruktionsmaterial för medicintekniska produkter inom ortopedi. Jag ska se till att översättningar till de nordiska språken följer de regulatoriska kraven . Materialet ska användas av läkare och vårdpersonal. Jag kommer att jobba nära sälj och marknadsavdelningen då jag bland annat ska se över broschyrer och informationen på webben.

Varför fick du jobbet?

– Mitt tidigare jobb inom industrin kring biverkningsrapportering inom medicinteknik, var en bra merit då det gett mig erfarenhet av att arbeta med det regulatoriska regelverket. Att jag forskat kring ben tyckte nog min chef var intressant också eftersom jobbet handlar om ortopediska produkter.

Vad var det som lockade?

– Jag har sökt jobb på heltid sedan mitten av februari. Jag ville syssla med biverkningsrapportering, men det var inte lätt att hitta. Därför sökte jag andra jobb. Det som gjorde det här intressant var att det handlade om ortopedi och medicinsk teknik. Men jag hittade det inte via annons utan jag blev uppringd av en rekryterare.

Hur hittade rekryteraren dig?

– Genom LinkedIn. Jag var på Naturvetarnas mingel "I huvudet på en rekryterare" och då sa rekryteraren att det blir allt vanligare att man blir headhuntad på LinkedIn, därför uppdaterade jag min profil där ännu en gång. Jag tror det också hjälpte att jag tidigare arbetat för Hays.

Hur ser du på framtiden?

– Det här uppdraget upphör vid årsskiftet. Men jag är hoppfull, jag har fått fler positiva svar från arbetsgivare som jag tänker ta upp kontakten med då. Jag försöker söka brett. Något som verkligen intresserar mig förutom biverkningsrapportering är kliniska prövningar och vetenskaplig rådgivning, Medical Science Liaison.

Johanna Rösth

projektledare webb

Kommentarer

Kommentera