Frågor & svar
Nyheter

LinkedIn för nybörjare

Är du ny på LinkedIn eller har du en LinkedIn-profil som ligger i dvala? Nu kan du få hjälp att komma igång! Vi ordnar After work på flera orter i höst där du får du tips på hur du kan använda LinkedIn och förbättra din profil.

Publicerad:

Våra karriärrådgivare delar med sig av sina bästa tips på hur du kan utnyttja LinkedIn framgångsrikt i din karriär. Vi berör bland annat:

  • Vad LinkedIn är
  • Vad du kan använda LinkedIn till
  • Hur du kan optimera din profil

Efter seminariet kommer det att finnas möjlighet att mingla med andra naturvetare och ställa frågor till Naturvetarnas karriärrådgivare. Under hösten kommer vi till Göteborg, Lund, Malmö och Uppsala. Håll utkik efter datumen i vår kalender.

Om du inte har möjlighet att komma kan du få bra tips för LinkedIn här.

Vad tyckte deltagarna vid vårens after work om LinkedIn?

Karin Holmvall, utredare på Universitets- och högskolerådet

– Jag fick flera nya insikter, till exempel hur många som är med på LinkedIn, hur stort det är. Jag måste tänka igenom lite vad jag vill ha det till, men sedan ska jag förhoppningsvis uppdatera min profil. Att mellan 70 och 80 procent av alla tjänster inte utannonseras talar för att man behöver synas på LinkedIn.

Jonas Förare, kommunikatör på Swetox

– Jag insåg hur mycket LinkedIn har utvecklats. Jag tror att det kan vara ett värdefullt tillskott för att hitta kontakter på professionell nivå i stället för att byta e-postadresser. Jag ska se över min profil och vilka funktioner som finns. Jag tycker också att det kan vara användbart för att skapa grupper för olika nätverk.

Kommentarer

Prillan 2016-08-29

Linköping/Norrköping vore bra.

Sofia Sjöholm 2016-08-17

Vad roligt att vi fått in flera önskemål från er medlemmar att komma till just ”er ort” med LinkedIn-coachning på programmet. Vår ambition är att ligga steget före och redan under hösten har vi planerat besöka Uppsala, Göteborg och Malmö/Lund, exakta datum kommer snart, men håll gärna utkik i vårt kalendarium på webben och i er inkorg för kommande evenemang på just din ort. Bra tips från Victoria om att webbsända seminariet, något som vi för tillfället håller på att undersöka. Vi återkommer med information om detta är möjligt redan under hösten. Vill även tipsa er medlemmar om att individuell coachning av LinkedIn-profil kan bokas in med någon av oss karriärrådgivare. Låter detta intressant så anmäler du ditt intresse via http://naturvetarna.se/Linkedin. /Sofia Sjöholm, karriärrådgivare

margareta Edsgård 2016-08-15

Väldigt gärna en kurs i Karlstad!

Victoria 2016-08-13

Detta seminarium kan ni väl köra online? Då är jag intresserad.

Ingrid 2016-08-12

Kom gärna till Gävle eller någonstans i Gävleborg!

Ingela 2016-08-12

Vilka orter och datum är aktuella? Något i Östergötland?
Kommentera