Frågor & svar
Nyheter
Foto: Colourbox

Månadens fråga: Hur förbereder du dig inför semestern?

Att ha rent skrivbord är en skön känsla när man går på semester. Men så kan det finnas surdegar som oroar och mejlboxen som måste hållas under uppsikt. Nu undrar vi hur du gör för att kunna koppla av under sommarens ledighet?

Publicerad: Uppdaterad:
Palle Liljebäck

chefredaktör

Kommentarer

Anna G 2016-07-07

Jag försöker som vanligt att rensa inför den längre ledigheten, så jag slipper gamla surdegar att ta tag i och fundera på under ledigheten. Sen försöker jag få ihop lite upplevelser över en del helger före och efter så det finns lite planerat att längta efter - en skön känsla! Sen har man något flera veckor efter som man ser tillbaka på, även om det enbart var en weekend. Jag samlar inte all ledighet under sommaren utan portionerar ut fina minnen och kopplar av - även mikropauser! Vara närvarande, vara utomhus och uppleva vår fina natur! Vara med mina barn och uppleva saker. Det är ledighet året om! =)

AEL 2016-06-15

Min kropp säger oftast till mig att varva ner ett par veckor innan semestern och jag har börjat lyssna på kroppen allt mer. Det går helt enkelt inte att hålla full fart in i det sista för mig. Om jag lyckas varva ner i tid så slipper jag den där känslan av rastlöshet och obehag, som jag tidigare drabbades av under första veckan på ledigheten. Att gå från full fart på jobbet till full broms på ledigheten fungerar inte bra för mig.

Elisabeth 2016-06-10

Fick ett bra tips av en tidigare chef, att vi veckorna innan semestern ska ta ca 5 minuter varje dag på jobbet och tänka på min stundande semester. Tycker det är ett bra tips, då har man med sig tanken på att snart ska jag gå på semester och får lov att varva ner inför den.

T Belenos 2016-06-09

Har glömt hur det är att ha semester. Arbetslöshet och allt vad som där följer bryter ner en totalt! Kvar blir bara en spillra av det förflutna!

Bengt Ek 2016-06-09

Nu har jag ordnat så att jag har uppkoppling på landet – trots att det ligger på landet! Det minskar stressen att inte jaga runt med mobil och dator – i huset, på tomten, i landskapet – efter täckning när man trots allt behöver jobba lite.

Albert 2016-06-09

Förbereda sig på semestern? Den kommer alltid som en överraskning varje gång! Det är ju oftast full rulle i den gröna sektorn så här års, så helst plötsligt står man där och det är sista fredagen. Brukar oftast glömma att vidarekoppla telefonen etc, så jag måste ringa på måndagen och be växeln fixa detta. Sedan kan jag ta semester...... När jag sedan kommer tillbaka lugn och harmonisk brukar jag oftast mjukstarta med att göra det jag skulle gjort innan jag stack....
Kommentera