Frågor & svar
Nyheter

Nätverk för dig som är ny i arbetslivet

Steget från studier till att börja arbeta innebär många nya förutsättningar. För att stödja dig i karriären har Saco tagit fram nätverket Unga Akademiker som en plattform för dig i din nya karriär.

Publicerad:

Oavsett om man redan börjat jobba efter examen eller om man söker efter sitt första steg in på arbetsmarknaden så finns det många frågor som dyker upp för en nybliven yrkesverksam. Unga Akademiker är ett karriärnätverk för dig som fått din examen inom de senaste fem åren. Genom det får du som medlem ett forum för kompetensutveckling, erfarenhetsutbyte och stöd i din karriärutveckling.

I den interna Facebook-gruppen finns inspiration, information och möjlighet för utbyte. Genom regelbundna nätverksträffar får du möjlighet att träffa andra unga och yrkesverksamma medlemmar. Nätverksträffarna går ut på att:

  • Utbyta erfarenheter med varandra. Hur fungerar din arbetsplats? Hur är det att ha sin första chef? Vilka förväntningar och förutsättningar har du för att göra ditt jobb.
  • Kompetensutveckling. Vi tar in spännande föreläsare som berättar om aktuella och relevanta ämnen för oss som nyligen examinerats.
  • Gemenskap och sammanhang. Om du till exempel haft ett förtroendeuppdrag under studietiden kan det vara välkommet med en ny plattform när du är yrkesverksam.

 

Läs mer och fyll i intresseanmälan till Unga Akademiker här.

Etiketter

Student , Karriär