Frågor & svar
Nyheter

”Berätta för din omgivning att du söker jobb”

Iulia Karlsson, Phd i medicinska biovetenskaper, gjorde ingen hemlighet av att hon sökte jobb. För att få en första kontakt med en arbetsgivare tog hon hjälp av en vän. Det ledde till intervju och nytt jobb som Regulatory Affairs Specialist.

Publicerad: Uppdaterad:

Vad gör ni på Double Bond Pharmaceuticals?

– Vi utvecklar läkemedel mot bland annat levercancer och hjärntumörer. Vi använder en unik drug delivery teknologi på några välkända läkemedelssubstanser så att de kan riktas mot det organ som ska behandlas.

Vad gör du på din tjänst?

– Jag koordinerar bland annat mycket av arbetet med att utveckla läkemedlen och att få de godkända i Sverige. Jag översätter texter, sammanställer dokument enligt myndigheternas krav och sköter kontakterna med dem. Vi är ett litet nystartat företag på fem personer så jag får hugga i där det behövs, till exempel har jag på eget initiativ startat upp en Linkedinsida och ett Twitterkonto för att öka vår synlighet.

Varför sökte du jobbet?

– En vän hade nyligen börjat arbeta här och trivdes bra. Jag bad honom höra efter om de var intresserade av mig och min kompetens. Jag fick komma på en ganska informell intervju och inom en vecka började jag jobba.

Varför fick du jobbet?

– Jag tror det var för att de ville ha någon med höga ambitioner som kunde hugga i där det behövdes. Jag vill kunna utforska min potential och inte vara begränsad till några få arbetsuppgifter, så det här jobbet passade mig perfekt. Dessutom är jag disputerad inom medicinska biovetenskaper vilket är värdefullt då jag ska förstå och ibland bedöma kvaliteten på andra studier.

Har du tagit stöd av Naturvetarna?

– Jag har använt mig av karriärrådgivningen. Coachen lyssnade på mig och gav mig rådet att fokusera på vad jag vill och vilka mina styrkor och drivkrafter är. Hon var väldigt mänsklig och gav mig energi för att fortsätta tro på mig själv.

Ditt tips till andra som söker jobb?

– Var ärlig mot dig själv och fråga dig vilka drivkrafter som är viktiga för dig. Dra dig inte för att berätta för din omgivning att du söker jobb. Ensam är du stark men tillsammans med dina kontakter är du oslagbar och dessutom synlig.

Johanna Rösth

projektledare webb

Kommentarer

Kommentera