Frågor & svar
Nyheter

Jakob ska både vara chef och forska

Som ny avdelningschef för radiologin vid Centralsjukhuset i Karlstad ska sjukhusfysikern Jakob Heydorn Lagerlöf jobba på strategisk nivå. Samtidigt fortsätter han med en favoritsysselsättning – att forska.

Publicerad: Uppdaterad:

Grattis till jobbet! Vad ska du göra?

– Jag ansvarar för verksamheten på radiologin och 30–40 medarbetare. Det innebär bland annat att jag sitter i ledningsgruppen och kommer att arbeta med utveckling och strategiska frågor. Vi har påbörjat ett omfattande optimeringsarbete vilket känns spännande att vara med i.

Varför fick du jobbet?

– Jag tror det är min bakgrund som sjukhusfysiker och forskare. Jag tycker också om att arbeta med utvecklingsfrågor vilket är viktigt för den här tjänsten.

Varför sökte du tjänsten?

– Jag har mycket idéer och jag tyckte det lät spännande att jobba i en miljö där jag kan göra nytta och påverka. Att vara med och förbättra verksamheten och tänka visionärt känns roligt. Dessutom kan jag fortsätta forska en dag i veckan vilket är viktigt för mig.

Vilka personliga egenskaper har du nytta av?

– Att lyssna på medarbetarna. Jag har tidigare jobbat som lärare och jag tror att det är viktigt att vara pedagogisk som chef. Att ha känsla för utveckling och att vara analytisk är andra viktiga egenskaper. Som chef är jag en visionär.

Vad blir den största utmaningen som chef?

– Att bli chef, det är en ny roll för mig. Det är viktigt för mig att ha bra kontakt med mina medarbetare och känna att jag är en bra chef för dem.

Vad gör du i din forskning?

– Jag jobbar i gruppen PhONSA som forskar inom strålningsfysik, onkologi och nuklearmedicin. Det är ett utmanande sätt att arbeta på. Det gäller att alltid tänka nytt och hitta nya vägar.

Tips till andra som söker jobb?

– Skriv väl genomarbetade ansökningar och sök relevanta jobb. Om det inte är relevanta jobb blir man inte kallad till intervju, och då blir man lätt nedslagen.

Johanna Rösth

projektledare webb

Kommentarer

Kommentera