Frågor & svar
Nyheter
Sara Vazda har nytt jobb som Clinical Development Specialist. Foto: Anna Ledin Wirén

Sara hittade sin utmaning

Biomedicinska analytikern Sara Vazda saknade utvecklingsmöjligheter på sitt tidigare jobb. Hon riktade in sig på life science och är nu ansvarig för den kliniska utvecklingen på företaget Senzime.

Publicerad: Uppdaterad:

Vad gör du som Clinical Development Specialist?

– Jag ansvarar bland annat för att lagar och regler följs i utvecklingen av våra medicintekniska produkter. Jag ser till att de vetenskapliga undersökningarna är ändamålsenliga och att vi levererar produkter som främjar patienternas hälsa. Vi har bland annat tagit fram ett monitoreringssystem där man i realtid kan följa patienternas metaboliska tillstånd efter operation.

Hur fick du jobbet?

– Jag kom i kontakt med Senzime första gången som klinisk prövningsassistent i en forskargrupp vid Uppsala universitet. När de expanderade mot medicinteknikbranschen blev jag rekommenderad och kallad till intervju.

Hur har du nytta av din BMA-kompetens?

– Som vidareutbildad biomedicinsk analytiker är jag specialist inom laboratoriemedicin och diagnostiska metoder. Det gör att jag bland annat kan utvärdera medicintekniska produkters biologiska risker och säkerhet, samt utveckla dess funktionalitet.

Varför lämnade du landstinget?

– Jag gillar utmaningar och problemlösning. Den privata sektorn kan erbjuda fler karriärmöjligheter och personlig utveckling. Inom landstinget fanns inte utrymme för att använda min kompetens på rätt sätt. Idag känner jag att jag kan hjälpa människor på ett annat sätt eftersom jag kan bidra mer till verksamheten här.

Varför fick du jobbet?

– Jag tror att min chef såg det lilla extra i mig. Jag är målmedveten och kan driva projekt framåt. Jag arbetar systematiskt och har det som krävs för att ta fram patientsäkra metoder.

Tips till andra som vill byta jobb?

– Våga ta steget och ge aldrig upp. Många vet inte riktigt vad naturvetare kan, särskilt inom medicinteknikbranschen. Därför är det viktigt att du kan marknadsföra dig och din kompetens. Behöver du hjälp kan man vända sig till Naturvetarnas karriärservice. Det gjorde jag och det gav mig många idéer om hur jag kunde ta mig dit jag ville.

Johanna Rösth

projektledare webb

Kommentarer

Kommentera