Frågor & svar
Nyheter

Ny webbplats för regionala skyddsombud

På privat sektor finns sedan 2012 regionala skyddsombud som ett extra stöd i arbetsmiljöarbetet. Nu får de en egen webbplats för att det ska bli lättare att hitta information om och få kontakt med dem.

Publicerad:

Naturvetarna tycker att arbetsmiljö är viktigt och vill stödja det lokala arbetsmiljöarbetet. Därför har förbundet, tillsammans med tre andra Sacoförbund, utsett så kallade regionala skyddsombud, RSO.

De regionala skyddsombuden arbetar med att få igång ett systematiskt arbetsmiljöarbete ute på arbetsplatser. De arbetar också för att få flera lokala skyddsombud och fungerar som ett stöd för dem. Även arbetsgivare kan kontakta RSO och bjuda in dem till arbetsplatsen.

Nu finns fyra regionala skyddsombud som arbetar i Stockholms län, Uppsala län, Skåne län, samt i Västra Götalands län. De ska framför allt arbeta med företag inom branscherna Bemanning, Handel- och tjänsteföretag, IT, Konsulttjänster samt Life science.

För att informera om vad de lokala skyddsombudens gör och göra det lättare att hitta deras kontaktuppgifter får de nu en egen webbplats, www.regionaltskyddsombud.se.

RSO är ett samarbete mellan fyra fackförbund inom Saco: Civilekonomerna, Jusek, Naturvetarna och Sveriges Ingenjörer.

Kommentarer

Kommentera