Frågor & svar
Nyheter
Foto: Colourbox

Månadens fråga: Vad gör du för att använda mindre plast?

Återanvända, återvinna eller låta bli att köpa? Vägarna till att spara resurser är många. När det gäller plast finns både miljö- och hälsoaspekter på användningen. Vissa plastbantar för att undvika skadliga kemikalier. Andra rensar ut plasten för att minska miljöpåverkan. Nu undrar vi hur du tänker kring detta.

Publicerad:

Kommentarer

Jenny 2017-08-21

Har ersatt en hel del plastartiklar med sådana av glas eller metall. Försöker återanvända den plast som redan köpts och ej kan ersättas f.n. Ser till att återvinna all plast jag hittar på korrekt sätt (t.ex. skräp i naturen).

Anna-Tora 2017-08-21

När jag är på stranden vid mitt fritidshus plockar upp den plast som flutit i land. Det känns viktigt att det inte flyter tillbaka i havet vid nästa storm.

Ingela 2017-08-21

Jag tar med mig tygpåsar när jag ska handla mat eller köpa kläder. Använder inga engångsartiklar hemma och undviker folie så mycket som möjligt.

Erika 2017-08-20

Jag har slutat förvara mat i plastburkar och när jag tar med mig vatten någonstans är det i en termos i stället för i en plastflaska.

Ingela Björklund 2017-08-18

Jag har tagit mig i kragen och har numera med mig egna kassar när jag handlar. Jag har en lite mindre och en rejält stor som alltid ligger i bilen. Ibland glömmer jag dock att ta med kassen in i butiken, men då kör jag ut med kundvagnen och packar varorna i kassen ute vid bilen istället.... De plastpåsar och kassar jag ändå får (eller har kvar sedan tidigare) använder jag flera gånger, eller som avfallspåsar eller hundpåsar.

Fred 2017-08-18

Jag använder tygkassar, återanvänder förpackningar så långt det går, köper mest råvaror med väldigt lite förpackningsmaterial. Använder lätta muggar och fat av hårdplast som jag haft i många år vid picnic osv istället för engångs tallrikar och glas.

Emma 2017-08-18

Vi försöker att aldrig köpa platspåsar i affärerna, utan återanvända eller använda tygkassar. Vi har ersatt gladpack med tygbaserat omslag. Dessutom försöker vi köpa mat med så lite onödiga förpackningar som möjligt.

Jenny 2017-08-17

Använder små tygpåsar som jag tar med mig till affären istället för plastpåsar t.ex för att lägga frukt och grönsaker i.

Sara 2017-08-17

Vi tar med oss tygpåsar till affären, återanvänder frukt- och grönsakspåsarna så länge de är fräscha och undviker att använda engångsartiklar.

Åsa Kasimir 2017-08-17

Den viktiga frågan är: Vad gör naturvetarna för att minska plast i naturen?
Kommentera