Frågor & svar
Nyheter

Eva utvecklar digitala strategier

Biogeovetare Eva Stattin tvekade inte när hon såg en jobbannons som kombinerade hennes passion och erfarenheter. Nu är hon affärsutvecklare med fokus på digitalisering och hållbar utveckling på IVL Svenska Miljöinstitutet.

Publicerad:

Vad lockade?

– Jag gillar att jobba nära forskning och vetenskap så IVL kändes intressant. Att få kombinera min passion och tillföra kompetens inom marknadskommunikation känns jättekul och jag känner att jag är efterlängtad här!

Vad ska du göra?

– Dels ska jag utveckla IVL:s innovationsförmåga för smarta produkter och tjänster som bidrar till hållbar utveckling. Dels ska jag hjälpa till att hitta nya affärsmöjligheter där digitalisering öppnar nya möjligheter för samarbete med andra aktörer. Jag ska också medverka i olika projekt, till exempel Centrum för cirkulärt byggande som är en plattform för aktörer i byggbranschen som vill köpa och sälja produkter och tjänster som främjar återbruk av byggnadsmaterial.

Vad är det för slags tjänster ni utvecklar?

– Med hjälp av tekniken kan vi visualisera och förklara komplexa data på ett enkelt sätt för att slutanvändare ska förstå sambanden mellan hur man till exempel bygger och bor, och dess miljöpåverkan.

Vad ser du mest fram emot på nya jobbet?

– Att bidra till att hitta nya lösningar och öka innovationsförmågan inom hela IVL. Det finns ett stort behov av smarta hållbara lösningar i samhället och det blir spännande att bidra till den digitala transformationen internt.

Vad blir den största utmaningen?

– Vid sidan av ny teknik gäller det att hitta nya sätt att jobba. Att vända på fokus, från produkt till smarta tjänster som möter slutanvändarens behov, är en utmaning för de flesta organisationer.

Johanna Rösth

projektledare webb

Kommentarer

Kommentera