Frågor & svar
Nyheter

Här blir facket en naturlig del i arbetslivet

Medlemmar och styrelse kommer närmare varandra genom Café Saco. Länsstyrelsen Skåne med 300 medlemmar är nöjda med hur det funkar.

Publicerad:

Lottie Holmström, ordförande i Saco-S-föreningen, berättar mer:

– Detta är ett tillfälle att möta medlemmarna varje månad över en fika. Vi har haft detta i över tre år. Ett tag hade vi ingen lokal på grund av ombyggnation, och då saknade medlemmarna det!

Hur lägger ni upp träffarna?

– Ibland har vi teman, om lönesättning eller utvecklingssamtal. Då kommer ganska många medlemmar. En gång bjöd vi in Pensionsmyndigheten. Kontoren i Malmö och Kristianstad har möten vid samma tid, så alla får information samtidigt.

Varför är det så bra?

–  Facket blir en mer naturlig del i arbetslivet. Medlemmarna får ett ansikte på styrelsen. Det underlättar att använda oss som bollplank eller att föra fram goda idéer, och inte bara om det uppstår problem. För en del medlemmar är det lättare att vara en i gruppen vid Café Saco, än att komma ensam med en fråga. Det är också enkelt för man behöver inte förbereda så mycket.

Vad tycker arbetsgivaren?

–  Arbetsgivaren är mycket positiv till detta, och har varit med vid några tillfällen vid diskussioner kring löneavtalet RALS-T.

Kommentarer

Kommentera