Frågor & svar
Nyheter

Medivir varslar 60 medarbetare

Det tidigare så framgångsrika läkemedelsbolaget Medivir drar ner på sin forskning och varslar 60 anställda om uppsägning. Medivir har påkallat förhandling med Akademikerföreningen, som företräder Naturvetarnas medlemmar.

Publicerad:

Medivir har lagt ett varsel till Arbetsförmedlingen om att säga upp 60 av 79 anställda. Det gäller främst inom preklinisk forskning och administration, enligt ett pressmeddelande.

Läkemedelsbolaget avser att lägga fokus på den kliniska forskningen och satsa på läkemedelskandidater som är på väg ut på marknaden.

Förhandlingar på gång

Neddragningen innebär att Medivir minskar sina kostnader med cirka två tredjedelar.
Bolaget har påkallat förhandlingar med Naturvetarna och andra fackliga organisationer om hur personalen kommer att påverkas.

– En så drastisk åtgärd skapar förstås oro hos medlemmarna. I första hand vänder de sig till den lokala Akademikerföreningen på Medivir. Det är också möjligt att kontakta Naturvetarnas medlemsrådgivning i frågor om uppsägningstider, stöd från Trygghetsrådet, inkomstförsäkring och annat, säger Roma Uddin, förhandlingschef på Naturvetarna.

Stötta medlemmarna

Hon förklarar att Naturvetarna på bästa sätt kommer att bistå Akademikerföreningen i förhandlingarna med arbetsgivaren och stötta medlemmar som blir uppsagda. Det handlar både om att bevaka medlemmarnas intressen och hjälpa dem att komma vidare i karriären.

Palle Liljebäck

chefredaktör

Kommentarer

Kommentera