Frågor & svar
Nyheter
Naturvetare bjuds på lunch innan inspirationsföreläsningen med Gunnel Ryner på Hallands sjukhus Halmstad.Foto: Marita Teräs

Ny hälso- och sjukvårdssatsning bjöd på inspiration i Halland

I början av december inleddes Naturvetarnas hälso- och sjukvårdssatsning i region Halland. Milene Svanå, lokal facklig ordförande i Naturvetarföreningen region Halland, tycker satsningen bjöd på ny energi för förbundets medlemmar.

Publicerad:

– Många medlemmar var positiva och glada att Naturvetarna arrangerade en dag hos oss i Halland. Det kan vara svårt för många att komma loss för att komma på ett medlemsmöte, så att bjudas in till lunch med inspirationsföreläsning var verkligen uppskattat. Många kände sig upplyfta efter inspirationsseminariet, säger Milene Svanå.

Vad var mest givande med dagen?

– Att medlemmar från olika yrkesgrupper och lokalföreningen fick möjlighet att träffas. Det kom även medlemmar från andra arbetsplatser och övrig personal på lunchen och inspirationsseminariet vilket skapade bra samtal.

Vad tyckte medlemmarna om besöket?

– Medlemmar har hört av sig via mejl och telefon och tackat och tyckt det va kul att vi var där och synliggjorde deras kompetens inom hälso- och sjukvården. De kände sig sedda och uppmärksammade vilket var ett av målen med dagen. Ombudsmännens besök på de olika arbetsplatserna var uppskattade.

Vad händer nu?

– Vi i den lokala föreningen kommer jobba för att följa upp dagen för att dra nytta av det engagemang som visade sig. Vi behöver visa på hur vi jobbar vidare, bland annat med att uppmärksamma chefer på vilken kompetens som naturvetare har. Idag får inte alla naturvetare nyttja sin fulla potential. Vi ser också fram emot att lära från förbundets kommande besök på landsting och regioner runt om i Sverige under nästa år!

Johanna Rösth

projektledare webb

Kommentarer

Johanna Rösth, Naturvetarna 2018-12-19

Hej Matz! Vad trevligt att du är intresserad av seminariet. Det handlade om hur du kan fokusera på och maximera dina styrkor för att både må och prestera bättre, samt utvecklas i jobbet. Du kan läsa mer om Gunnel Ryner och se hennes föreläsningar på https://www.gunnelryner.se/f%C3%B6rel%C3%A4sningar-25135300. Seminariet Släng problemglasögonen - starta en positiv revolution! var ungefär det som hölls på Naturvetarnas inspirationsseminarium. Till nästa tillfälle ska vi försöka sammanfatta hennes seminarium för er som inte kan delta.

Matz S 2018-12-18

Saknar beskrivning av innehåll i inspirationsseminariet.
Kommentera