Frågor & svar
Nyheter

”Det roligaste är uppskattningen vi får”

Salem Araya är förtroendevald sedan tre år. Hon får inblick i hur företaget går och gläds åt medlemmarnas uppskattning.

Publicerad:

Sedan tre år är Salem Araya förtroendevald i den lokala akademikerföreningen på Thermo Fisher Scientific. Föreningen har cirka 170 medlemmar och hon är vice ordförande.

Varför blev du förtroendevald?
– En kollega tyckte att jag skulle passa bra för att jag är driven, energisk och känner väl till både arbetsgivaren och kollegorna. Jag hade inte varit i kontakt med facket tidigare men tyckte det lät intressant att kunna vara med och påverka.

Vad får du ut av uppdraget?
– Inblick i hur företaget går och hur vi mår. Vi får möjlighet att påverka via samrådsmöten med olika chefer och kan se till våra medlemmars bästa. Vårt goda samarbete med ledning och HR gör att vi verkligen kan påverka, exempelvis har vi bidragit till en hälsosatsning.

Var är roligast med att vara förtroendevald?
– När medlemmar tycker att vi gör ett bra jobb! Vi tar upp sådant som är oklart för många och hjälper till att informera via vårt nyhetsbrev till exempel.

Varför är det viktigt att ha lokala representanter?
– Det är vi som känner till vår arbetsplats bäst. Våra medlemmar har direktkontakt med oss, och vi förstår dem på ett annat sätt än att det centrala förbundet. Det är en trygghet för våra medlemmar att vi finns här och kan stötta dem.

Kommentarer

Anna-Tora 2019-05-16

Jag blir glad av att läsa intervjun att att Salem trivs med klubben och sitt förtroendeuppdrag, att klubben utvecklas. Fortsätt det goda arbetet goda relationer till medlemmar, HR och ledningen är nyckeln till framgång!
Kommentera