Frågor & svar
Nyheter

”Enkla saker kan vara bästa knepet!”

Det konstaterar studentmarknadsförarna vid Örebro universitet, som med energi och idéer har rivstartat sitt uppdrag som studentmarknadsförare.

Publicerad:

Nicole Stylin och Ina-Marie Åberg studerar Biovetenskapligt program med inriktning mot biologiskt entreprenörskap. Under april har de haft fullt upp i sina uppdrag som studentmarknadsförare. De började på en mässa där de delade ut påskägg vid ett lyckohjul som besökarna snurrade på. Enkla saker kan vara knepet att locka besökare.

– Lyckohjulet lockade in många till oss, berättar Nicole Stylin.

En monter är ett bra sätt att synas och visa vad förbundet erbjuder, och ofta kan det kännas lättast att berätta om Naturvetarna när studenterna själva kommer fram.

Nästa anhalt var karriärkvällen Från student till arbetsliv där runt 20 studenter deltog. Naturvetarnas Ann Lundström gav tips om arbetsmarknad, hur man kan tänka kring sin egen inställning, attityd och personliga hållbarhet. Läraren Håkan Berg berättade om sin spännande väg via utomlandsplugg och postdok till där han är idag. Masterstudenten i kemi, Pontus Larsson, pratade om hur man väljer ämne på kandidatuppsats eller ex-jobb.

– Temat var att använda sin studietid på bästa sätt för att få en kickstart på sin karriär, säger Ina-Marie Åberg.

Reaktionerna från studenterna har varit positiva, många tyckte att det var inspirerande. Nicole och Ina-Marie bjöd in studenterna via programmens Facebooksidor och affischer. Både Naturvetarmedlemmar och de som ännu inte är det var välkomna.

– Vi ville nå ut så brett som möjligt så att många får vetskap om oss och Naturvetarna, avslutar Nicole Stylin.

Kommentarer

Kommentera