Frågor & svar
Nyheter

Lätt sätt att göra facket synligt

Nikolaos Bostarius har ett enkelt knep för att få Naturvetarna att synas lite extra. Han vill alltid ha en bunt extra medlemstidningar som han ställer väl synligt.

Publicerad:

– En bra tidning lockar till läsning och de som inte är medlemmar i Naturvetarna blir påminda om förbundet.

Nikolaos Bostarius är ordförande för den lokala föreningen på Astrazeneca i Södertälje. Han har jobbat lokalfackligt i tio år och detta är hans andra år som ordförande.

Fler bra aktiviteter

Ett annan bra aktivitet han tipsar om är föreläsningar som föreningen anordnar i samband med lunch. Variation på ämnen har varit stor, och han tycker inte att det behöver vara någon extern föreläsare.

– Kollegor med specifika erfarenheter kan vara precis lika intressanta.

Nikolaos Bostarius jobbar heltid med sitt fackliga uppdrag. När han pratar med kollegor som inte vill vara med i något fackförbund brukar han fråga om personen har bostads- och bilförsäkring. Det jämför han sedan med medlemskapet i facket, vilket blir som en försäkring i arbetslivet.

Försäkring i arbetslivet

Att få människor att inse hur viktigt det är med tryggheten i det gemensamma, kollektiva kan vara en utmaning ibland. Är det många som är medlemmar, så är arbetsgivarna intresserade av att lyssna på oss. Men är vi inte tillräckligt många medlemmar, så finns alltid risken att fördelar urholkas. Det är lätt att ta saker för givet och inte tänka på vad fackbunden har åstadkommit.

– Om man tack vare kollektivavtalet får sex veckors semester, istället för fem som lagen ger rätt till, så är det jätteskönt!

Vill du också beställa några extra tidningar till din arbetsplats? Mejla fortroendevald@naturvetarna.se ditt namn och adress dit du vill ha tidningarna, samt hur många ex vi ska skicka (max 3).

Kommentarer

Kommentera