Frågor & svar
Nyheter

”En svensk, en norsk och... massor av naturvetare!”

Lyckat samarbetet med vår norska systerorganisation Naturviterne inspirerar när det gäller studentpolitik och medlemsaktiviter. 

Publicerad:

Studenterna inom Naturvetarna har sedan många år haft ett samarbete med studenterna i Naturviterne. Vi åker till Norge och de kommer till Sverige. Tack vare det har vi inspirerat dem till att arbeta med studentpolitiska frågor och de har inspirerat oss till flera bra medlemsaktiviteter.

Onsdagen den 13 mars var det återigen dags att ses när studenterna i Norge hade landsmøte, årsmöte på svenska. På plats från Sverige var Josefine Jerlström, marknadsförare, och Helena Edén, ledamot i studentrådet. De höll ett föredrag om hur studentverksamheten är uppbyggd och berättade om studentrådet, studentmarknadsförarna och alla aktiviteter som sker för studenterna.

Bland mycket annat lyftes studentrådets glassmöten med ungdomspolitiker i Almedalen, att vi håller lunchföreläsningar om LinkedIn och tävlingar på Instagram. Programmet för dagen var fyllt med spännande inslag.

En av höjdpunkterna var när det valdes en ny styrelse - grattis till er! Dagen avslutades med en trevlig middag tillsammans med de yrkesverksamma inom Naturviterne.

I det här forumet ges studenter möjlighet att nätverka och knyta kontakter inför arbetslivet. Kjæmpekul samarbete som vi verkligen värdesätter! Nästa gång vi ses blir i Sverige när studentrådet har årsmöte i höst. 

Tips: följ @naturvetarna_student på Instagram för att inte missa något!

 

Kommentarer

Kommentera