Frågor & svar
Nyheter

Elisabeth vill ge framtidstro

Var noga med pitchen. Slarva inte bort en bra idé genom att prata sönder den. Det är jurymedlemmen Elisabeth Ericsons bästa tips till deltagarna i Thinktank 2030.

Publicerad:

”Hon kom som ett yrväder en afton i april.” Lite så är känslan när Elisabeth Ericsson gör entré i sina röda cowboystövlar. Det slår gnistor och inga kor är heliga för entreprenör som alltid har nya idéer på gång.

Hon är geovetare och geograf i botten och jobbar i dag med marknadskommunikation i eget företag. En av hennes hjärtefrågor är att fler naturvetare ska in i styrelserummen.

- Den naturvetenskapliga kompetensen behövs när hållbarhet blir allt viktigare i samhället och för företagens konkurrenskraft och överlevnad.

Vill se nystart

För Elisabeth var det självklart att tacka ja till att sitta i juryn.

- Sverige behöver en nystart och framtidstro i ett läge där pandemin gör att samhället går på lågvarv, även om universiteten nu har öppnat dörren på glänt.

Här menar hon att Thinktank 2030 kan göra skillnad.

- Det är ett jättebra initiativ av Naturvetarna. Näringslivet skriker efter nya idéer med hållbarhet i fokus, och nu är det ett bra läge att satsa.

Vad kan du bidra med i juryarbetet?

- Jag tror och hoppas att jag, med min erfarenhet, bakgrund och engagemang, kan göra nytta i juryarbetet med att ta fram spännande idéer inför framtiden.

Ditt bästa tips till deltagarna?

- Var noga med pitchen. Slarva inte bort en bra idé genom att prata sönder den. Kort och tydligt är ledorden. De gäller både om du spelar in en film eller väljer att skicka in ditt bidrag skriftligt.

Hur bidrar du själv till en hållbar värld?

- Jag stöttar unga entreprenörer, särskilt kvinnor inom STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Bland dem händer det mycket spännande inför framtiden, säger Elisabeth.

Palle Liljebäck

chefredaktör

Kommentarer

Kommentera