Frågor & svar
Nyheter

Madeleine Warghusen är Naturvetarnas nya förhandlingschef

I rollen som förhandlingschef är Madeleine också avdelningschef för Förhandling. Hon kommer närmast från chefsorganisationen Ledarna, där hon var avtals- och branschansvarig.  

Publicerad:

– Jätteroligt att komma till Naturvetarna - det hållbara förbundet - och leda förhandlingsarbetet inför en spännande höst när avtalsrörelsen ska återupptas.

Madeleine börjar sitt nya jobb på distans. Som en följd av coronapandemin arbetar alla på Naturvetarna hemifrån.

– Det har fungerat förvånansvärt bra första veckan, även om jag ser fram emot att möta medarbetarna på plats när restriktionerna lättar.

Tidigare i sin karriär har Madelene varit chef på Gröna Arbetsgivarna och hade Naturvetarna som motpart.

– Den erfarenheten får jag nytta av nu. Det är en fördel att ha sett saker ur andra perspektiv, säger hon övertygande.

Under sin karriär har hon också varit departementssekreterare på Jordbruksdepartementet (Näringsdepartementet i dag) och strategisk chef på LRF.

Vilka utmaningar ser du som chef?

– Att leda en grupp mycket kompetenta och självständiga individer, liksom att säkerställa gruppens utveckling och gemensamma lärande för att på så sätt bli ännu proffsigare och leverera optimal medlemsnytta.

Naturvetarna är part i avtalen med Ikem, Innovations- och kemiföretagen, och med Gröna arbetsgivarna inom branscherna skog, lantbruk och trädgård. På uppdrag av Sveriges Veterinärförbundet förhandlar Naturvetarna avtalet för veterinärer inom Gröna arbetsgivarna.

– Som agronomekonom är känslan lite som att komma hem. Jag är naturvetare i hjärtat och är lika intresserad av livsmedelsproduktion och skog som life science och miljö. Jag har varit medlem i Naturvetarna ända sedan studietiden på SLU.

Själv håller hon sig hållbar genom promenader, löprundor, yoga och ridpass med dressyrhästar. Madeleine har även ett stort intresse för samhällsfrågor och bor med man och två tonåringar i centrala Stockholm.

Palle Liljebäck

chefredaktör

Kommentarer

Kommentera