Frågor & svar
Nyheter

Nystart för våra karriärtjänster

Behöver du hjälp med att komma vidare i karriären? Då ska du i fortsättningen vända dig till Verto Konsult AB som Naturvetarna har inlett ett samarbete med.

Publicerad: Uppdaterad:

– Vi erbjuder medlemmar i Naturvetarna karriärtjänster, som karriärsamtal, cv-coachning och Linkedin-coachning, säger Johan Åkesson, vd för Verto Konsult AB.

Precis som tidigare ingår de här tjänsterna i medlemskapet. Men hittills har ganska få medlemmar tagit del av servicen. Nu är förhoppningen att fler ska hitta hit.

– Det kan handla om omställning efter varsel om uppsägning, liksom när man står inför ett vägval i livet och vill göra något annat. Vi möter individen där den står i dag och tar sikte framåt.

Ett karriärsamtal tar mellan 45 minuter och en timme, och genomförs via telefon eller videosamtal. Med kontor i Stockholm, Göteborg och Lund kan man även träffas på plats. Servicen gäller också för studenter, men då är samtalet begränsat till en halvtimme. Varje medlem har rätt att utnyttja en tjänst en gång per år.

Johan delar med sig av några tips. Att till exempel ha en uppdaterad Linkedin-profil är alltid viktigt, alltså inte bara när man söker jobb.

– Linkedin är ett fönster mot arbetsmarknaden och en plats för att bygga nätverk. Det är bland annat här rekryterare hittar nya medarbetare.

Johan ser fram emot uppdraget. Företaget har tjugo år på nacken och har bland annat haft life science-branschen och akademin som kunder.

– Det är en fördel att förstå branschen och vilka roller som finns där. Vi ger medlemmarna verktygen för att ta sig vidare.

Hur ser trenderna ut?

– Ryktet om cv:ns död är överdrivet och kommer att leva vidare under överskådlig tid. En trend är att rekryterare tittar mer på en kandidats potential än faktiska erfarenheter, säger Johan.

Du som medlem har möjlighet att nyttja en valfri karriärtjänst per kalenderår utan kostnad. Läs mer om och boka en karriärtjänst här. 

Palle Liljebäck

chefredaktör

Kommentarer

Kommentera