Frågor & svar
Nyheter
Elisabeth Ericson är geograf i grunden men driver eget som affärs-och kommunikationskonsult.

"Som ett bra och väldigt billigt affärsnätverk"

– Det behövs fler näringslivstoppar, makthavare och beslutfattare med naturvetenskaplig bakgrund. Så svarar Elisabeth Ericson, geograf och företagare på frågan om varför hon är med i Naturvetarna.

Publicerad: Uppdaterad:

Hon fortsätter:

– Naturvetarna är den enda plattform som har muskler nog att opinionsbilda och skapa debatt för att synliggöra naturvetares stora betydelse för samhällsutveckligen.

Det fackliga stöd som anställda medlemmar kan ta del av är inte relevant för henne. Däremot vill hon att andra ska kunna få den hjälp de behöver, och genom att vara medlem bidrar hon till detta.

Elisabeth jobbar som affärs-och kommunikationskonsult, och då är det viktigt att ha ett stort och aktivt nätverk. 

– Naturvetarnas medlemmar representerar så många branscher och verksamheter där jag kan hitta samarbeten och nya uppdrag, säger hon.

Hon tycker att Naturvetarna fungerar som ett bra och väldigt billigt affärsnätverk där hon för "ynka 250 spänn i månanden" kan delta i evenemang, mingla och bygga relationer. 

Elisabeth har ett stort intresse för utvecklingen inom wearables och FashionTech. Hon är också mentor globalt för unga affärskvinnor inom STEM (Science, technology, engineering, and mathematics).

– Via Naturvetarna kan jag enkelt följa de studenter och unga kvinnor i Sverige med samma intresse för tech som jag har. Det är en underbar bonus med mitt medlemskap, säger hon.

Finns det något vi kan göra bättre?

– Det skulle vara toppen med lite fler evenemang där vi företagare får träffa andra medlemmar. 

Kommentarer

Kommentera