Frågor & svar
Nyheter
Raoul Joshi undervisar i ämnena matematik och teknik på Hjulsta grundskola i Tensta.

Drömmer du om att bli lärare? Ansök senast 28 februari

För att öka antalet behöriga lärare erbjuder Teach for Sweden möjlighet att läsa till lärare och samtidigt arbeta på en högstadieskola med utmaningar.

Publicerad:

Många elever går ut högstadiet utan gymnasiebehörighet och möjlighet att kunna välja sin egen framtid. Teach for Sweden erbjuder möjlighet att läsa till lärare och samtidigt arbeta på en högstadieskola med utmaningar. En alternativ väg in i läraryrket för den som har minst 90 hp i matematik, kemi, biologi, fysik, svenska, engelska eller spanska.

En av dem som brinner för sitt ämne och vill använda sina ämneskunskaper för att locka nästa generation till vidare studier är Raoul Joshi som går programmet. Han har en bakgrund som civilingenjör inom Industriell ekonomi från Linköpings universitet och har tidigare jobbar som ingenjör i Geneve och sedan som management konsult på McKinsey och Company i fem år. 

- Att vara ledare i ett klassrum är ett annat typ av ledarskap än att vara rådgivare inom näringslivsfrågor. Det har varit många utmaningar och en rolig utveckling att arbeta som lärare samtidigt som man läser pedagogik. Jag undervisar i ämnena matematik och teknik på Hjulsta grundskola i Tensta. Det roligaste är känslan man får man ser eleverna utvecklas väldigt konkret och hur man kan bygga upp ett förtroende om att man kan lära sig mer. Det ger en kick och man vill fortsätta arbeta med en sådan utveckling!

Läs mer och ansök hos Teach for Sweden.