Frågor & svar
Nyheter
Foto: Anna Ledin Wirén

Ny styrelse till studentrådet

Snart är det dags för studentrådets kongress. Då väljs bland annat en ny styrelse. Läs om de nominerade! 

Publicerad:

Läs mer om vad Studentrådets styrelse arbetar med här. 

Studentrådets valberedning nominerar följande till Studentrådets styrelse!

 

Ordförande: Love Chrisson

Love är en riktig naturvetare med sikte på medicinsk forskning. Han har en masterexamen inom biomedicin och arbetar nu med flera forskningsprojekt parallellt med studier.

Love har god erfarenhet av styrelsearbete i studentrådet eftersom han redan har suttit som ledamot i två år, och nu är han sugen på att ytterligare utveckla sitt fackliga engagemang genom att axla rollen som ordförande.

Love har förståelse för den utmanande och ofta svåra situation som studenter befinner sig i och vill nu vara med och förbättra den som ordförande för styrelsen. Han listar psykisk (o)hälsa hos studenter, klimatfrågor och förbättring av studenters ekonomiska och sociala situation som viktiga frågor att driva under kommande verksamhetsår. Han vill även arbeta för att fler studenter ska bli fackligt aktiva.

Vi i valberedningen ser att Loves erfarenhet i studentrådet kommer vara ovärderlig för den tillträdande styrelsen. Vi är också helt förvissade om att Love även fortsatt kommer ha många viktiga perspektiv att bidra med - som student, aspirerande forskare och från andra styrelseengagemang (revisor och ledamot i Gotlands nationskör). Han är dessutom noggrann, stöttande och diskussionsglad. Vi kan inte tänka oss någon bättre att ta över facklan att leda styrelsen nästa verksamhetsår. Därför är Love valberedningens förslag till posten som ordförande för Naturvetarnas Studentråd 2022.

 

Vice ordförande: Astrid Resare

Astrid Resare352px.jpgAstrid studerar sista året på programmet Trädgårdsingenjör-odling på SLU i Alnarp.

Hon påbörjade sitt engagemang inom facket som studentmarknadsförare på Naturvetarna för att sedan gå vidare till att ta plats i Studentrådets styrelse förra verksamhetsåret, en roll som hon vill fortsätta fylla. Efter en tumultartad tid med pandemi och försvårat styrelsearbete har Astrid många tankar på hur styrelsen kan utvecklas och fortsätta vara relevant i framtiden.

Med sin tidigare erfarenhet som studentmarknadsförare har hon mycket värdefulla kunskaper att bidra med till styrelsen. Astrid beskriver rollen som styrelseledamot som väldigt utvecklande och ser fram emot att lära sig ännu mer om fackligt arbete och hur vi kan vara med och påverka - denna gång som vice ordförande. Även klimatfrågan ligger henne varmt om hjärta, vilket ger henne inspiration och motivation till arbetet.

Med tidigare erfarenhet inom både Studentrådet och Naturvetarna är Astrid enligt Valberedningen en självklar medlem i styrelsen. Vi vill därför föreslå att hon väljs till vice ordförande för det kommande verksamhetsåret.