Frågor & svar
Nyheter
Äldre man med sitt barnbarn ute i naturen.

Månadens fråga: Hur ser din hållbara semester ut?

Hemester – att semestra på hemmaplan – har varit på allas läppar de senaste åren, vilket i de flesta fall också har varit bra för miljö och klimat. Nu undrar vi hur din hållbara semester ser ut i sommar. Dela med dig av dina bästa tips.

Publicerad:

Svara genom att skriva en kommentar nedan.

Kommentarer

Åsa 2023-05-12

Mitt bästa hållbara tips är att åka tåg, även utomlands. Vi åker tåg överallt och ser resan som en del av upplevelsen. I år ska vi åka ner till norra Italien, runt Comosjön, för att sedan spendera några dagar i München och utforska dess tunnelbana. Tyskland är ett jättebra land att åka tåg i, det finns massor av linjer och bra förbindelser.

Simon 2023-05-12

Söker på sevärdheter i Google Maps och sparar intressanta platser, gör detsamma när jag hör talas om något som låter spännande. Snart är kartan fylld med mer att se på hemestern än man nånsin kommer hinna med, det är bara att välja och vraka för utflykter och roadtrips!

Anna G 2023-05-12

Jag kan varmt rekommendera cykellederna Sydostleden och Sydkustleden. Nästa tur för mig blir Kattegattsleden. Inget bokat utan när tiden passar har jag och sambon packat det vi har hemma i matväg som passar att laga utomhus på trangiaköket, sen har vi packat cyklarna och gett oss iväg. Tagit tåget om vi inte utgått hemifrån, till startdestinationen. Endast fyllt på vatten och ätit ute, när vi känt att det lockat, annars har vi rett oss med allemansrätten och fyllt på dricksvatten. Avkopplande och avstressande! Hittat en lugn plats att sova på, slagit upp tälten och bara vara, tagit ett dopp om det varit lockande efter en dags cykling.
Kommentera