Frågor & svar
Om oss >

Skriv en motion till kongressen 2021

Roligt att du vill skriva en motion. Det är en viktig del i den demokratiska processen och ett sätt för Naturvetarna att utvecklas och bli bättre, till nytta för medlemmarna. 

En motion är ett förslag på något som du önskar att Naturvetarna ska arbeta för. Alla medlemmar är välkommna att skriva en motion. 

Att tänka på när du skriver en motion:

  • Var kortfattad och tydlig med vad du vill förändra.

  • En fråga, en motion. Har du flera förslag på vad du vill påverka skriver du flera motioner.

  • Var tydlig med vad du vill, till exempel om du uppfattar något som en utmaning eller en förändring du vill argumentera för. Beskriv sedan ditt förslag till åtgärd.

  • Motionen måste innehålla beslutspunkter för kongressen att ta ställning till. Var därför noga med att formulera ditt beslutsförslag som att-sats. ”Jag yrkar på: att Naturvetarna ska…”. En motion kan ha flera att-satser inom samma område.

Funderar du på att skriva en motion? Kul! Hör gärna av dig till kansliet på kongress@naturvetarna.se om du har några frågor eller behöver hjälp på traven. Vi kan till exempel ge dig vägledning gällande vad förbundet redan arbetar med som är relaterat till ditt förslag. Välkommen att höra av dig till oss!

Sista datum för att skicka in en motion till kongressen är den 20 augusti.

Motioner till kongressen 2021

Motioner till kongressen 2021

Senast uppdaterad: